Nemački letnji kampovi kao velika prednost prilikom upisa na nemačke i austrijske univerzitete!

31.03.2022

Letnji kampovi u inostranstvu imaju mnoštvo koristi za decu i mlade i mogu dovesti do postizanja ličnih i akademskih ciljeva.


Tim više kada govorimo o letnjim kampovima kod kojih je obrazovna komponenta neophodna, poput onih iz IntegralEdu portfelja.

Što se tiče letnjih kampova nemačkog jezika, oni su odlično sredstvo za sve više budućih međunarodnih studenata nemačkih i austrijskih univerziteta, koji žele da dođu do određenog nivoa znanja nemačkog jezika pre upisa i koji žele da poboljšaju svoje jezičke veštine. Letnji kampovi nemačkog jezika su takođe veoma popularni, jer pružaju mogućnost studentima da polože potrebne ispite i steknu sertifikat neophodan za upis na osnovne, master ili doktorske programe, ali i za upis u osnovne i srednje škole.

Nemačka i Austrija su najatraktivnije zemlje studija za međunarodne studente, nakon zemalja engleskog govornog područja. Pored činjenice da nemački i austrijiski univerziteti (i privatni i državni) zauzimaju vodeća mesta na međunarodnim listama, još jedan vrlo važan razlog zašto se pažnja stranih studenata usmerava na ovo odredište je činjenica da u određenim pokrajinama studenti ne plaćaju školarinu na državnim univerzitetima.

Nemački letnji kamp - brz način za dobijanje jezičkog sertifikata

Ako ste u 2. ili 3. Razredu srednje škole, iskoristite svoje leto učestvujući u letnjem kampu nemačkog jezika. Bilo da vam je potrebno značajno unapređenje veština nemačkog jezika ili ste već na zadovoljavajućem nivou, ali ima prostora za napredak, iskustvo koje ovi kampovi donose je izuzetno, a rezultati će se brzo osetiti. Pored toga, postoje kampovi na nemačkom jeziku koji studentima nude mogućnost polaganja ispita za dobijanje sertfikata jezika nakon završetka kampa. Za upis na nemačke univerzitete su neophodni sertifikati koji potvrđuju minimum zahtevanog nivoa poznavanja jezika, a većina zahteva nivoe C1 ili C2. Evo nekoliko primera takvih kampova.

Letnji kamp jezika za mlade, Lindenau, Bodensee

Škola se nalazi u mirnom gradu Lindau, u Nemačkoj. Ima direktan pogled na Bodensko jezero, živopisnu luku i obližnje Alpe. Atmosfera je veoma prijatna za uspešan i lep boravak tokom jezičkog kursa.

Ovaj kurs nemačkog jezika je pogodan za mlade učesnike koji žele da unaprede svoje veštine nemačkog jezika uz dosta zabave. Pored osnovnih veština čitanja, slušanja, pisanja i govora, nastavnici uključuju i gramatiku u svoj program nastave. Nakon osnovnog testa, učesnici će biti grupisani u odgovarajuća odeljenja (nivo A1 – B2) sa prosečnom veličinom od 8 učenika. Kurs se održava od ponedeljka do petka, uglavnom ujutru uz dva popodneva nedeljno. Raznovrsne opcije za slobodno vreme upotpunjuju program kursa. Učenici mogu birati između sportskog i kreativnog programa. Posebno se izdvajaju poludnevni ili celodnevni izleti u bližu i širu okolinu.

Kurs:

 • Min. 5 učenika po razredu
 • Maks. 12 učenika po razredu
 • Časovi: 9:00 - 12:00 (pon do pet)
 • + 2 popodneva 13:30 – 15:25
 • 25 časova nedeljno
 • Nivo A1 – B2

Više informacija o kursevima, smeštaju, izletima, datumima početka i naknadama možete pronaći ovde .

Akademski kamp Schloss Heessen (12 - 17)

Akademski kamp Nemačka nalazi se u mestu Schloss Heessen, u gradu Hamm, veličanstvenom zamku nedaleko od Kelna, Dizeldorfa i Bona. Metodologija nastave zasniva se na CLIL: Content and Language Integrated Learning (Integrisano učenje sadržaja i jezika). Proučavate sadržaj akademskih predmeta i istovremeno poboljšavate svoje znanje engleskog i/ili nemačkog jezika. Proširićete svoje akademsko znanje i razviti veštine pisanja eseja i veštine razmišljanja (kritičko, logično, reflektivno, metakognitivno i kreativno razmišljanje).

Kurs
Explorers: 12–14 god.
Studiraćete puni kurikulum koji uključuje: jezik i književnost, matematiku, nauke, društvene studije i umetnost. Možete odabrati kurs "Ekplorers" na nemačkom ili engleskom jeziku.
Engagers : 15–17 god.

Za izbor se nude sledeći predmeti na engleskom jeziku:

 • Art
 • Economics, business & entrepreneurship
 • English & essay writing
 • Mathematics
 • Presentations & interviews
 • Science
 • Social Studies
 • Theory of Knowledge (ToK)
 • World literature

Iskustvo studenata tokom letnjeg kampa u Becu

Pre nego što odlučite da je Austrija pravo odredište za vas, bilo bi sjajno imati iskustvo koje će vam približiti šta bi ovde značilo biti student. Evo primera letnjeg kampa koji zadovoljava ovu potrebu.

Letnji kamp jezika za mlade u Beču ( 16 - 19 god)

Jezički centar se nalazi tačno nasuprot palate Belvedere, u prelepoj zgradi u secesionističkom stilu. Smešten je u jednom od najlepših delova grada, gde se nalazi i većina stranih ambasada i rezidencija. Do poznatog trga Štefansplac putuje se samo 15 minuta javnim prevozom. Zgrada centra je obnovljena i raspolaže sa 6 klimatizovanih i modernih učionica, multimedijalnom bibliotekom i kantinom. Tokom letnjih meseci centar koristi još 15 učionica u susednoj zgradi u blizini parka i sportskih terena.

Kursevi Bazičan Dizajniran je za mlade ljude koji žele da unaprede svoje jezičke veštine na nemačkom i da uživaju u Beču. Nemački kurs se sastoji od 20 časova nastave nedeljno u grupi. Intenzivno Obuka je podeljena na 30 nastavnih časova nedeljno. Njih 10 je u minigrupama od 8 osoba.

OSD kurs Pored kursa, postoji i OSD trening. Kurs uključuje 8 časova specijalizovane priprema za ispit- koji se dodatno plaća.

Kursevi nemačkog u Beču za odrasle 16+

Kursevi opšteg nemačkog Obuhvataju nastavu nemačkog jezika u kombinaciji sa pet školskih časova nedeljno programa „Beč” koji uključuje: obilazak grada, predavanja i video-projekcije o austrijskoj umetnosti, muzici, istoriji, književnosti, kao i kurs bečkog valcera. Osnovni kurs (20 šk. časova nedeljno) Uključuje nastavu u gramatike, razgovora, vežbe proširenja vokabulara. Nastava se održava u jutarnjim časovima, u grupama do 12 osoba. Intenzivni kurs (20 šk. časova nedeljno + 10 šk. časova u mini-grupama) Osnovnom kursu dodaju se 2 školska časa na dan u mini-grupama do 8 osoba. Kurs je pogodan za one koji žele brz napredak.

Superintenzivni kurs (20 šk. časova nedeljno + 10 šk. časova individualne nastave) Osnovnom kursu dodaju se 2 školska časa na dan individualne nastave, prilagođene

Konsultanti IntegralEdu su tu da odgovore na pitanja u vezi studiranja u Nemačkoj i biće uz vas tokom upisa na odabrani univerzitet.

Integral Edu vam može pomoći da isplanirate savršeno leto.

Prijavite se za besplatno savetovanje ili kontaktirajte kancelariju Integral Edu-a putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

POŠALJITE ZAHTEV>

Ključne reči:

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.