Ujedinjeno Kraljevstvo potvrdilo ublažavanje ograničenja putovanja

12.04.2021

Dobre vesti iz Velike Britanije: Ujedinjeno Kraljevstvo potvrdilo sistem ulaska pod nazivom „semafor“ i ublažavanje domaćih ograničenja putovanja


Vlada Velike Britanije najavila je da se očekuje da će međunarodna putovanja uskoro biti nastavljena i da će se koristiti sistem „semafora“. To znači da će svi koji dolaze iz „zelenih“ zemalja moći slobodno da uđu u zemlju, a očekuje se da će ovaj sistem ulaska biti uveden od 17. maja, ali još nije potvrđeno.

Kao deo ublažavanja domaćih ograničenja, vlada je potvrdila da kada se međunarodna putovanja ipak nastave, nova zelena kategorija neće imati zahteve za izolacijom, iako će Covid testovi pre odlaska i posle dolaska i dalje biti potrebni.

„Ova nova kategorija prilagodiće zemlje u kojima procenimo da je rizik manji, na primer na osnovu vakcinacija, stope zaraze, prevalencije zabrinjavajućih varijanti i njihovog genomskog kapaciteta za sekvenciranjem (ili pristupa genomskom sekvenciranju)“, saopštila je vlada u izjavi. „Uzimajući u obzir najnoviju situaciju sa varijantama i dokaze o efikasnosti vakcina protiv njih, unapred ćemo potvrditi da li međunarodna putovanja mogu da se nastave 17. maja ili ćemo morati duže da sačekamo pre nego što ukinemo ograničenje putovanja“.

Trenutno na engleskom „crvenom spisku“ sa kojeg je zabranjen ulaz nalazi se 39 zemalja, uglavnom lociranih u Africi i Latinskoj Americi.

Mnoge letnje škole stranih jezika u Velikoj Britaniji ponovo se otvaraju i spremne su za letnju sezonu putovanja i raduju se dobrodošlici međunarodnim studentima koji su spremni da poboljšaju svoje jezičke ili akademske veštine i znanje.

Da li ste zainteresovani za letnji kamp? Kontaktirajte nas. Za više informacija pišite nam na info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 92.

Apsolutno smo posvećeni pružanju izvanrednih letnjih iskustava, istovremeno štiteći zdravlje i dobrobit naših klijenata. Pomoći ćemo vam da odaberete najprikladniji letnji kamp za vas ili vaše dete ovog leta.

Izaberite kurs>>

Rezervišite svoj sledeći letnji kamp uz fleksibilni otkazni period

Ključne reči:

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.