8 razloga za studiranje u Holandiji

07.11.2020

Jeste li znali da je jedan od 10 studenata u Holandiji inostrani student?


Jeste li znali da je jedan od 10 studenata u Holandiji inostrani student? Ova zemlja ima više od 90.000 studenata iz celog sveta i taj broj raste iz godine u godinu. Pa zašto bi onda baš ti trebalo da studiraš u Holandiji?

1. Postoji preko 2.100 studijskih programa na engleskom jeziku

Holandski univerziteti nude najveći broj programa na engleskom jeziku u kontinentalnoj Evropi. Takođe, 95% Holanđana govori engleski tako da je svakodnevna komunikacija vrlo olakšana.

2. Za svoj uloženi novac dobijate visokokvalitetno obrazovanje i vrednovanje

Kvalitet holandskih obrazovnih institucija široko je prepoznat. Školarine i troškovi života znatno su niži nego u zemljama engleskog govornog područja.

3. Bićete deo međunarodne zajednice

Holandski mnogobrojni međunarodni studenti dolaze iz preko 160 različitih zemalja. Holandsko društvo je čvrsto povezano sa drugim kulturama, poslovnom zajednicom i svetom. Holanđani su otvorenog uma i direktni, tako da je lako upoznati ih i razmeniti ideje s njima.

4. Razvićete vredne veštine i bićete uspešniji

Holandski stil učenja je interaktivan i orijentisan ka studentu. Studirati u Holandiji znači razviti sopstveno mišljenje, otvoriti um i povećati svoju međunarodnu orijentaciju. Razvićete vredne veštine kao što su analiziranje, rešavanje praktičnih problema i kreativno razmišljanje.

5. Živećete u jednoj od najbezbednijih i najsrećnijih zemalja na svetu

Holandija je jedna od najbezbednijih zemalja na svetu, sudeći prema Globalnom indeksu mira iz 2016, i spada u top 10 najsrećnijih zemalja sveta.

6. Imaćete ostatak Evrope na svom pragu

Međunarodni put vam je bukvalno iza ćoška. Za samo tri sata možete biti u Parizu. London i Berlin samo su na pet ili šest sati vožnje vozom. Holandija predstavlja vratnice Evrope!

7. Imaćete bezbroj šansi za međunarodnu karijeru

Holandija je 17. po redu najveća svetska ekonomija. Neke od najvećih multinacionalnih kompanija, kao što su Philips, Heineken, KLM, Shell, ING and Unilever, holandske su firme. Holandija je svetski lider u mnogim poljima ekspertize, uključujući agrikulturu, menadžment vodenih resursa, umetnost i dizajn, logistiku i obnovljive izvore energije.

8. Započnite karijeru u Holandiji nakon diplomiranja 

Holandska vlada želi da privuče znanje i zadrži talenat. Međunarodni diplomci zato mogu da se prijave za boravišnu dozvolu od godinu dana da bi našli posao ili započeli svoj posao u roku od tri godine od diplomiranja. Za više informacija, posetite Holland Alumni Network.

Kontaktirajte Integral Edu i saznajte više:

  • Koji su uslovi za upis na studije u Holandiji?
  • Koliko dugo traju osnovne i master studije?
  • Kolika je školarina?
  • Da li postoje stipendije i prilike za finansijsku pomoć?


Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Za sve detalje o akademskim programima, procesu apliciranja, cenama školarine, potencijalnim stipendijama, kontaktirajte kancelariju Integral Edu na 060 062 28 92 ili nam pišite na info@integraledu.rs.

Povezane vesti

Studiraj na Univerzitetu Hal sa stipendijom do 900...

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo naše potpuno nove, revolucionarne stipendije za studente osnovnih studija koji se pridružuju Univerzitetu u Halu u septembru 2023. Danas je objavljena na&...
19.10.2022 Vidi više

POTREBAN SI NAM - Pridružite se našem #DreamTeam-u

Da li želiš da provedeš dan kao asistent predstavnicima univerziteta i škola koji će izlagati na sajmu? Ako želiš da budeš deo najboljeg tima volontera i da razvije&...
11.10.2022 Vidi više

World Education Fair, 29. Septembar - Virtuelni sa...

World Education Fair Sajam Obrazovanja u virtuelnom obliku! Gde učenici, studenti i njihovi roditelji iz cele Srbije imaju priliku da online upoznaju predstavnike inostranih univerziteta iz udobnosti...
05.09.2022 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
30.06.2022 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
16.06.2022 Vidi više

Studiranje u Nemačkoj na engleskom za samo 349 EUR...

Da li tražite moderan univerzitet koji vam nudi studije baš po meri? Međunarodni univerzitet IU u Nemačkoj, nudi idealne uslove za ostvarivanje Vaših profesionalnih ciljeva. I tačno onak...
15.06.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.