Koje su najpopularnije destinacije za studije u Evropi!

19.08.2020

Koje zemlje srpski studenti najčešće biraju kao svoju destinaciju za studije?


Već dugi niz godina Evropa nudi studije na visoko rangiranim univerzitetima. Broji preko stotinak dostupnih studija, a kako bi ti olakšali pronalazak osnovnih ili master studija koje su prave za tebe, skratili smo popis i nudimo ti kratki pregled zemalja koje naši studenti često biraju!

Ako želiš popis studija koji je samo za tebe, prilagođen tvojim željama i preferencijama – javi se našim obrazovnim savetnicima!

1. Holandija

Jeste li znali da je Holandija jedna od najboljih zemalja kada je reč o administrativnim i ekonomskim smerovima? Svoju tradiciju kvalitetnog obrazovanja širi i na ostale oblasti nauke, tako da verujemo da s ovim izborom ne možeš pogrešiti.

Studije su uglavnom na engleskom jeziku, a određeni univerziteti nude različite stipendije za internacionalne studente.

U Holadiji postoje dve vrste univerziteta - research universities i universities of applied science. Najveća razlika kod njih je pristup radu: ako te zanima više akademsko obrazovanje i istraživanja – tvoj izbor je definitivno research university; a ako si više tip za praktično iskustvo, university of applied science je tvoj idealni izbor.

2. Belgija

Belgija je zemlja svetski poznata po vaflima, pivu i čokoladi. Verujemo da ste to već znali, ali znaš li da često imaju i vrlo niske cene studija? Zato, Belgija je top zemlja za mnoge internacionalne studente, pa je to čini multikulturalnom i višejezičnom sredinom – savršena kombinacija za tvoje buduće studije! Bilo da te zanimaju osnovne ili master studije, Belgija je zasigurno iskustvo koje možeš iskusiti samo jednom u svom životu.

Ako te zanima politika, sociologija, biznis svet – nemoj da čekaš, već nam se javi da što pre upoznaš svoj budući program studija!

3. Švedska i Danska

Predivne i pomalo hladne, ove dve skandinavske zemlje nude sjajno visoko obrazovanje! Rad na univerzitetima je vrlo personalizovan, u malim grupama i usmeren na praktičan rad. Na ovim univerzitetima ćeš imati najmanje monotonog učenja, jer se rad više usmerava na praksu, istraživačke radove, rad u grupi i prezentacije. S ovim izborom ćeš dobiti visoko cenjenu diplomu.

Brine te jezik? Razumemo tu brigu, ali preko 80 posto stanovništva priča engleski jezik, a univerzitet ti nudi i mogućnost učenja danskog, odnosnog švedskog u sklopu tvojih studija.

4. Nemačka

Sve ti se do sada čini predaleko i prehladno? Onda će ti se svideti zemlja kobasica, kupusa i piva – Nemačka! Nemačka ti nudi tri vrste obrazovnih institucija: academic, applied science i academics of arts na preko 400 univerziteta. Posebnost ove zemlje je što pored engleskog jezika, moraš poprilično dobro da znaš i nemački jezik, pa tako i imaš validnu potvrdu tog znanja.

U većini regija, Nemačka nudi potpuno besplatne studije! Nudi studije poput lingvistike, arhitekture, vazduhoplovstva, psihologije, ali i mnoge druge. Blizina Nemačke, toplije temperature, dobra hrana i piće i tvoje studije iz snova čine dobitnu kombinaciju.

5. Italija

Italija je oduvek spadala u jednu od omiljenih putnih destinacija. Prethodno su razlozi za to bili lepota države, bogata turistička ponuda i šoping, dok je danas jedan od glavnih razloga studiranje na prestižnim fakultetima. Srpski studenti biraju Italiju kao destinaciju za svoje studije zbog ponude raznih studijskih programa, lepote zemlje, duge i bogate istorije, odličnih nastavnih programa na fakultetima, pristupačnih školarina, kao i želje da usavrše jezik.

I ako još uvek nema mnogo programa osnovnih studija na engleskom jeziku, taj broj se svake godine povećava, čineći Italiju sve popoularnijom studentskom destinacijom za mnoge internacionalne studente.

6. Austrija

Verujemo da ste bar jednom u životu bili u Beču, prekrasnom glavnom gradu Austrije koji je odlična lokacija za jednodnevne izlete. A jeste li možda zamišljali sebe kao studenta? Austrija takođe nudi dve vrste univerziteta, kao i Holandija, gde je 22 univerziteta research tipa, a 21 applied science tipa, a školarina je potpuno besplatna. Šta god odlučili, verujemo da nećete pogrešiti – studije poput turizma, vazduhoplovstva, finansija, menadžmenta, marketinga, farmacije mogu upravo biti tvoje buduće studije!

Kako bi osigurali individualni pristup svakom našem klijentu, javite se ovde za besplatne konsultacije i tražite obrazovnog savetnika za svoj jedinstveni popis studijskih programa!

Ukoliko ste zainteresovani da čujete više o studiranju u inostranstvu, rokovima za prijavu i finansijskim detaljima, kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 91

Prijave na sve naše partnerske univerzitete, potpuno su besplatne -master studije, osnovne studije, MBA, stipendije za studiranje u inostranstvu!

Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Povezane vesti

Studiraj na Univerzitetu Hal sa stipendijom do 900...

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo naše potpuno nove, revolucionarne stipendije za studente osnovnih studija koji se pridružuju Univerzitetu u Halu u septembru 2023. Danas je objavljena na&...
19.10.2022 Vidi više

POTREBAN SI NAM - Pridružite se našem #DreamTeam-u

Da li želiš da provedeš dan kao asistent predstavnicima univerziteta i škola koji će izlagati na sajmu? Ako želiš da budeš deo najboljeg tima volontera i da razvije&...
11.10.2022 Vidi više

World Education Fair, 29. Septembar - Virtuelni sa...

World Education Fair Sajam Obrazovanja u virtuelnom obliku! Gde učenici, studenti i njihovi roditelji iz cele Srbije imaju priliku da online upoznaju predstavnike inostranih univerziteta iz udobnosti...
05.09.2022 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
30.06.2022 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
16.06.2022 Vidi više

Studiranje u Nemačkoj na engleskom za samo 349 EUR...

Da li tražite moderan univerzitet koji vam nudi studije baš po meri? Međunarodni univerzitet IU u Nemačkoj, nudi idealne uslove za ostvarivanje Vaših profesionalnih ciljeva. I tačno onak...
15.06.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.