Studirajte u Londonu - Napravite pravi izbor za studiranje u inostranstvu!

04.12.2020

Studiranje u Londonu, gde postoji na desetine institucija visokog obrazovanja, je sjajna prilika za vas.


Kako odabrati najbolji univerzitet za vas i kako napraviti pravi izbor za studiranje u inostranstvu?

Uz vrhunske institucije poput King’s College London, London School of Economics, University College of London i Imperial College, u Londonu postoje i mnogi drugi univerziteti, od kojih su mnogi visoko rangirani.

Pored željene oblasti studija, drugi aspekti koje treba uzeti u obzir prilikom odabira studija u Londonu su lokacija i vrsta univerziteta - da li preferirate bučni život u centralnom Londonu ili biste više voleli kampus u mirnom delu, izvan centra grada? Da li bi vam više odgovarao univerzitet sa velikom studentskom populacijom ili sa malom studentskom zajednicom?

Postoji nekoliko faktora koji mogu uticati na izbor pravog univerziteta za vas.

1. Specijalizovani ili opši univerzitet za studije u Londonu

Idealan opšti univerzitet je onaj koji ima raznovrsnu grupu nastavnika i istraživača iz mnogih disciplina, koji komuniciraju i razmenjuju različite perspektive i talente. Specijalizovani univerziteti imaju intenzivan fokus, koji se često ogleda u njihovom višem rangiranju u polju specijalizacije.

Univerzitet u Londonu, koji se smatra jednim od najvećih univerziteta u zemlji, sastoji se od 18 koledža, uključujući svetski poznate institucije poput King's College London, LSE i UCL, ali i više specijalizovanih institucija kao što su Kraljevska muzička akademija, Royal Veterinary College i Institut umetnosti Courtauld. Oni deluju kao manje-više nezavisne institucije i svi imaju svoje kulture i identitete.

  • LSE je jedan od najprestižnijih centara na svetu za proučavanje ekonomskih i socijalnih politika. Međutim, Škola orijentalnih i afričkih studija (SOAS) nudi kombinovane diplome koje prate ekonomiju sa različitim predmetima kao što su persijski, hebrejski, istorija i afričke studije.
  • Kraljevski koledž umetnosti i Univerzitet umetnosti u Londonu nude visoko rangirane studijske programe u oblasti umetnosti i dizajna i visoko su specijalizovane institucije. Goldsmiths takođe nudi visoko cenjen BA iz likovnih umetnosti u širem umetničkom okruženju.
  • Kraljevski muzički koledž, Kraljevska muzička akademija i Guildhall School of Music and Drama nude neke od najprestižnijih programa scenskih umetnosti širom sveta, dok Royal Holloway, Queen Mary and King's College nude programe umetnosti i dizajna na sličnim nivoima.


U nekim specifičnim oblastima studija, specijalizovana institucija je gotovo jedini način studiranja. Na primer, u Londonu postoji samo jedno mesto za izučavanje veterinarskih nauka. Kraljevski veterinarski koledž je institucija sa najvišim nivoom na svetu za ovu oblast studija.

2. Izbor između života u urbanom ili prigradskom okruženju i studiranje u Londonu

Većina londonskih univerziteta nalazi se u blizini centra grada, što znači da studenti imaju pristup londonskim kulturnim dobrima, sportskoj infrastrukturi i noćnom životu. Od Queen Mary i Univerziteta u Istočnom Londonu do Univerziteta u Zapadnom Londonu, više od 30 visokoškolskih ustanova nudi studijske programe za desetine hiljada studenata iz celog sveta.

Richmond, Američki univerzitet u Londonu, jedinstven je po tome što nudi diplome u Velikoj Britaniji i SAD-u, a ima prelep kampus u Richmond Hill-u, za sve one koji više vole opušteniju atmosferu. Univerzitet Middlesex je univerzitet čiji kampus se nalazi u blizini parka Sunny Hill na periferiji Hendona. Middlesex nudi širok spektar programa za osnovne studije.

Kampus St. Mary's je izgrađen oko velikog univerzitetskog parka St. Mary's u Twickenham-u, i na raspolaganju ima čak dva terena za golf. Još jedna prilika da studirate dalje od užurbanog ritma života u centralnom Londonu je St. George's, jedini univerzitet u Velikoj Britaniji u potpunosti fokusiran na medicinu i zdravstvenu zaštitu, smešten na istom mestu kao i bolnica St. George, u Tooting-u, jugozapadnom Londonu.

3. Izbor između univerziteta sa velikom studentskom populacijom ili male studijske zajednice u Londonu

Izbor univerziteta prema veličini možda se ne čini važnim, ali to može biti razlika između pozitivnog ili izazovnijeg iskustva. Ako vam nije prijatna ideja o velikom kampusu sa hiljadama učenika, možda će vam više odgovarati manje i intimnije okruženje.

Ravensbourne je mali univerzitet u Greenwich-u, fokusiran na medije, dizajn i kreativne umetnosti, a njegova uska povezanost sa industrijom je veliki plus prilikom zapošljavanja mladih diplomaca na nekim od najplaćenijih poslova u zemlji (96% studenata se zaposli ili nastavi studije nakon godinu dana od završetka studija).

S druge strane, ne možete pronaći obrazovnu instituciju manju od Courtauld Institute for Art, vodeće svetske institucije za obrazovanje u oblasti istorije umetnosti. Sa samo 200 studenata može se pohvaliti velikim brojem slika svetske klase, koji čak premašuje i broj studenata.

4. Ostali kriterijumi za izbor univerziteta za studiranje u inostranstvu

Mnogo je kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom traženja studija u Londonu.

Možda su vam studentske sportske aktivnosti važne, u tom slučaju vredi razmisliti i o Brunel univerzitetu i o univerzitetu East London. Život tokom studiranja može biti iskustvo koje može u velikoj meri uticati na vaš celokupni utisak života u inostranstvu, pa vredi razmisliti o kampusima UCL-ovog St Pancras Way ili Gowar Hall u Royal Holloway-u.

Odlučite koji su vam kriterijumi najvažniji kako biste osigurali da vaše iskustvo na univerzitetu u Londonu bude korisno - i akademski i životno. Možete biti sigurni da sa toliko prilika možete pronaći univerzitet u Londonu koji odgovara vašim potrebama i kriterijumima.

Najbolje rangirani Univerziteti, smešteni u Londonu, za koje Integral može da vam pomogne da se prijavite:

Imperial College London
King's College London
University College London
London School of Economics
University of Westminster
University of Greenwich
University of East London
University of West London London
London South Bank University
City, University of London
Royal Holloway, University of London
London Metropolitan University
Middlesex University
Brunel University London
University of the Arts London
Kingston University
Goldsmiths, University of London
Queen Mary University of London

Prijave na sve univerzitete, koji su deo World Education mreže, potpuno su besplatne - MASTER studije, osnovne studije, MBA, stipendije za studiranje u inostranstvu!

Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Povezane vesti

Studiraj na Univerzitetu Hal sa stipendijom do 900...

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo naše potpuno nove, revolucionarne stipendije za studente osnovnih studija koji se pridružuju Univerzitetu u Halu u septembru 2023. Danas je objavljena na&...
19.10.2022 Vidi više

POTREBAN SI NAM - Pridružite se našem #DreamTeam-u

Da li želiš da provedeš dan kao asistent predstavnicima univerziteta i škola koji će izlagati na sajmu? Ako želiš da budeš deo najboljeg tima volontera i da razvije&...
11.10.2022 Vidi više

World Education Fair, 29. Septembar - Virtuelni sa...

World Education Fair Sajam Obrazovanja u virtuelnom obliku! Gde učenici, studenti i njihovi roditelji iz cele Srbije imaju priliku da online upoznaju predstavnike inostranih univerziteta iz udobnosti...
05.09.2022 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
30.06.2022 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
16.06.2022 Vidi više

Studiranje u Nemačkoj na engleskom za samo 349 EUR...

Da li tražite moderan univerzitet koji vam nudi studije baš po meri? Međunarodni univerzitet IU u Nemačkoj, nudi idealne uslove za ostvarivanje Vaših profesionalnih ciljeva. I tačno onak...
15.06.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.