Sve što treba da znaš o zemlji snova i mogućnosti SAD-u!

22.06.2023

Upoznaj prvi izbor destinacije za studiranje u inostranstvu za studente iz celog sveta.


Zemlja snova i mogućnosti, SAD nudi visokokvalitetne obrazovne mogućnosti za studente iz celog sveta. Bilo da se radi o kvalitetu obrazovanja ili izgledima za karijeru nakon diplomiranja, SAD su monopolizovale pažnju većine onih koji žele da studiraju u inostranstvu. Hajde da bliže pogledamo najpoželjniju zemlju na svetu za visoko obrazovanje.


Skoro 600.000 studenata iz celog sveta studiralo je u Sjedinjenim Državama prošle godine i na osnovnim i na postdiplomskim studijama. Poznato je da Amerika nudi visoko kvalitetno obrazovanje nakon srednje škole. U Sjedinjenim Državama postoji više od 4.000 državnih i privatnih koledža i univerziteta. Ove tradicionalne institucije upisuju skoro 15 miliona studenata. Pored toga, preko 6.000 ustanova nudi specijalizovanu stručnu i tehničku obuku posle srednje škole.


Zašto je studiranje u SAD kvalitetna dugoročna investicija?


1: Veština jezika
Drugi jezici polako postaju populariniji širom sveta, ali ništa ne može biti bolje od dobrog poznavanja engleskog jezika. Život u zemlji engleskog govornog područja, kao što su Sjedinjene Države, definitivno će ti koristiti do kraja života, bez obzira na to koji program studiraš.


2. Promena perspektive
Kao ljudi, skloni smo da stvari posmatramo iz sopstvene kulturne perspektive i kroz sopstvene kulturne reference. Studiranje u drugoj zemlji poput Sjedinjenih Država može ti dati novi pogled na svetske teme.


3. Mogućnosti obrazovanja
Sjedinjene Države imaju divne mogućnosti za obrazovanje koje se proširuju na niz različitih disciplina. Bez obzira koja oblast te interesuje za studiranje, moći ćeš da pronađeš neku instituciju koja nudi program za koji si zainteresovan.


Sedam od deset najboljih univerziteta na svetu nalazi se u SAD. Sa slobodom i fleksibilnošću koju studenti imaju pri kreiranju sopstvenog rasporeda i programa, imaju priliku da studiraju na univerzitetima koji koriste najsavremeniju tehnologiju i inovacije u obrazovanju.


4. Cenjene diplome 
Ovo ide zajedno sa razlogom 3. Mnogi programi u Americi su veoma poštovani u okviru discipline kojom se bave. Možeš da koristiš ugledne izvore informacija, kao što su publikacije poput Business Week-a, koje rangiraju programe sa različitih univerziteta u odnosu na njihovu konkurenciju. Ne nedostaje programa na kojima možeš steći cenjenu diplomu.

5. Raznolika populacija
Za studente koji nisu domaći može biti utešno da znaju da većina univerziteta širom zemlje ima neverovatno raznoliko stanovništvo. Više nego verovatno ćeš moći da pronađeš instituciju koja ceni raznolikost. Verovatno ćeš moći da lociraš druge studente iz svoje zemlje koji ti mogu pomoći da ne budeš previše nostalgičan.


6. Mogućnosti putovanja
Postoji beskrajno mnogo mogućnosti putovanja za studente koji studiraju u Sjedinjenim Državama. Bez obzira na to gde studiraju, studenti mogu posetiti turističke destinacije ili druga sjajna mesta za odmor bez prevelikih poteškoća.


7. Životno iskustvo
Studiranje u inostranstvu je odlična prilika za svakoga da proširi svoje životno iskustvo. Svako ko putuje iz svoje matične zemlje i provede duže vreme van nje može naučiti mnogo o sebi u tom procesu.


8. Mogućnosti umrežavanja
Učešće u globalnoj zajednici u tvojoj obrazovnoj instituciji može ti pružiti velike mogućnosti za umrežavanje koje će ti dati mnogo opcija u budućnosti. Biti međunarodni student znači da ćeš moći da upoznaš druge pojedince iz celog sveta, kao i Amerikance koji se bave istom oblasti studija.


9. Mogućnosti za karijeru
Studiranje u Sjedinjenim Državama može ti otvoriti gomilu mogućnosti za karijeru. Moći ćeš da pronađeš potencijalne poslove u Sjedinjenim Državama, kao i unutar svoje zemlje.

10. Doživi američki način života
11. Poboljšaj svoje šanse za karijeru
12. Provedi vreme dalje od kuće
13. Postani nezavisan
14. Napravi uspomene za ceo život
15. Promeni svoju perspektivu
16. Poboljšaj svoje kulturno razumevanje
17. Nauči nešto o sebi
 
 
Ako želiš da saznaš više o najboljem obrazovnom sistemu na svetu – sve što ti treba je da posetiš virtuelni događaj Study in USA! SAČUVAJ DATUM; događaj se održava 29. juna od 14:00 do 17:00 časova i imaćeš priliku da razgovaraš sa predstavnicima 14 američkih univerziteta.
Možeš učestvovati besplatno, samo se prijavi ovde

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.