Univerzitet Matej Bel: Univerzitet u srcu Slovačke, univerzitet sa srcem

26.09.2024

Kapija ka akademskoj izvrsnosti u Slovačkoj


Zamisli sebe uronjenog u živu akademsku zajednicu, okruženog istorijom i kulturom. Na Univerzitetu Matej Bel pronaći ćeš vrhunsko obrazovanje, beskrajne mogućnosti i zaista nezaboravno iskustvo.
 
Smešten usred zadivljujuće lepote Niskih Tatri, Velike Fatre i Kremničkih planina, Univerzitet Matej Bel (UMB) nudi jedinstvenu kombinaciju akademske izvrsnosti i prirodne lepote. Nalazi se u šarmantnom gradu Banska Bistrica, a istorija univerziteta datira još iz 13. veka.
 
Nazvan po čuvenom učenjaku Mateju Belu, UMB ima snažnu tradiciju akademske izvrsnosti i istraživanja. Univerzitet nudi širok spektar osnovnih, master i doktorskih programa iz različitih oblasti, uključujući pravo, pedagogiju i političke nauke.
 
Šta Univerzitet Matej Bel čini jedinstvenim?
 
Matej Bel Univerzitet: Globalni lider u visokom obrazovanju
Matej Bel Univerzitet (MBU) je vodeći slovački univerzitet koji nudi širok spektar visokokvalitetnih programa iz različitih disciplina. Sa snažnom posvećenošću akademskoj izvrsnosti i istraživanju, MBU se etablirao kao vodeća institucija u Centralnoj Evropi.
 
Zašto je Univerzitet Matej Bel primarni izbor za međunarodne studente u Slovačkoj: 

  • Raznovrsni programi: Istraži programe u oblastima poput pedagogije, društvenih nauka, ekonomije, prava, humanističkih nauka, stranih jezika, političkih nauka, međunarodnih odnosa, prirodnih nauka, IT-a i matematike. 
  • Međunarodno priznanje: Iskoristi prednosti programa akreditovanih od strane CFA Instituta, studiraj programe koji se predaju delimično ili potpuno na engleskom jeziku. 
  • Inovativno učenje: Uključi se u iskustveno učenje kroz mentorstvo, volontiranje, neformalno obrazovanje i rad u zajednici. 
  • Globalno liderstvo: Budi deo univerziteta koji je pionir u obrazovanju kroz društvenu angažovanost i lider u međunarodnoj naučnoj saradnji. 
  • Izvrsnost u istraživanju: Učestvuj u istraživačkim projektima finansiranim od strane EU i doprinesi napretku u socio-ekonomskim i humanističkim naukama. 
  • Jaki međunarodni partneri: Poveži se sa univerzitetima širom sveta i proširi svoju globalnu mrežu. 
  • Podržavajuća kampus zajednica: Uživaj u dinamičnom studentskom životu sa različitim vannastavnim aktivnostima, sportovima i društvenim događajima.

 
Osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju
Univerzitet Matej Bel posvećen je održavanju najviših standarda kvaliteta u visokom obrazovanju. Kroz kontinuirano unapređenje i pridržavanje međunarodnih najboljih praksi, univerzitet je postigao značajne prekretnice u osiguranju kvaliteta.
 
Zašto izabrati Univerzitet Matej Bel?

  • Globalni uticaj: MBU je vodeći univerzitet u Centralnoj Evropi sa jakim međunarodnim partnerstvima i fokusom na globalna istraživanja i saradnju. 
  • Uspeh u karijeri:Pripremi se za uspešnu karijeru sa diplomom visoko cenjenog univerziteta i pristupom snažnoj mreži alumnista. 
  • Studentski život:Uživaj u dinamičnoj kampus zajednici sa prilikama za sport, vannastavne aktivnosti i društvene događaje. 
  • Izvrsnost u istraživanju: Doprinesi najnovijim istraživačkim projektima i sarađuj sa vodećim stručnjacima u svojoj oblasti. 
  • Međunarodno priznanje: Iskoristi prednosti programa akreditovanih od strane CFA Instituta i studiraj programe na engleskom ili francuskom jeziku.

 
 Programi studiranja na engleskom jeziku
Osnovne studije 

  • Business Economics and Management

Master studije 

  • International Relations

Doktorske studije 

  • Tourism
  • Business Economics and Management
  • Public Economics and Policy
  • Finance
  • Mathematical Analysis

 
Univerzitet Matej Bel u Banskoj Bistrici nudi 10-mesečni obrazovni program jezičke i stručne pripreme za univerzitetske studije na slovačkom jeziku u redovnoj formi sa nedeljnom subvencijom od najmanje 30 akademskih časova, namenjen stranima kandidatima. Pored pružanja kompletnog procesa učenja slovačkog jezika (uključujući stručnu pripremu), univerzitet obezbeđuje sveobuhvatnu pomoć učesnicima u procesu apliciranja na univerzitete, uključujući obrazovne materijale. Po uspešnom završetku programa, polaznicima će biti izdat sertifikat o završetku kursa u skladu sa CEFR standardima.
 
Osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju

Univerzitet Matej Bel posvećen je održavanju najviših standarda kvaliteta u visokom obrazovanju. Neki od ključnih uspeha uključuju: 
• 2009: Prva sveobuhvatna akreditacija 
• 2013: Sertifikacija prema ISO 9001 standardu kvaliteta 
• 2014: Druga sveobuhvatna akreditacija 
• 2018: Prvi slovački univerzitet sa brendom 
• 2020: Implementacija novih akreditacionih standarda u skladu sa ESG 2015  
• 2021: Prvi univerzitet u Slovačkoj koji se pridružio inicijativi "Race to Zero" 
• 2022: Optimizacija broja studijskih programa i habilitacionih/inauguracijskih kurseva
 
Otkrij mogućnosti na Univerzitetu Matej Bel. Ne propusti priliku da upoznaš Univerzitet Matej Bel na Edufairu u Beogradu 13.oktobra u Hotelu Hilton!  Poseti njihov štand kako bi saznao više o studijskim programima, životu na kampusu i šta znači biti student u Slovačkoj.

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

POTREBAN SI NAM - Pridružite se našem #DreamTeam-u

Da li želiš da provedeš dan kao asistent predstavnicima univerziteta i škola koji će izlagati na sajmu? Ako želiš da budeš deo najboljeg tima volontera i da razvije&...
11.10.2022 Vidi više

World Education Fair, 29. Septembar - Virtuelni sa...

World Education Fair Sajam Obrazovanja u virtuelnom obliku! Gde učenici, studenti i njihovi roditelji iz cele Srbije imaju priliku da online upoznaju predstavnike inostranih univerziteta iz udobnosti...
05.09.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.