STIPENDIJE

Stipendije za privatno srednjoškolsko obrazovanje u inostranstvu

Većina privatnih srednjih škola u inostranstvu nudi stipendije učenicima koji su posebno nadareni u nekom području. Takve stipendije mogu biti u vidu smanjenja školarine, a iznosi se razlikuju  od učenika do učenika te zavise od godišnjeg fonda koji je škola izdvojila za stipendije. Prema tome, stipendije se dodjeljuju za: akademsku izvrsnost,  sportska dostignuća te za posebne talente u muzičkim ili drugim umetničkim područjima.

 

Za stipendije se mogu prijaviti samo oni učenici koji su se već prijavili za određenu školu. Za prijavu je najčešće potrebno sledeće: prijavni formular, koji se često može preuzeti s web stranica škole, overeni prevodi svedočanstva zadnje tri godine školovanja (bila to osnovna ili srednja škola), te razne diplome ili certifikati kojima se može dokazati izvrsnost u nekom području. Nakon prijema prijave i pregleda obavezne dokumentacije, škole uglavnom zahtevaju dodatne ispite za stipendiju.

ST. BEES SCHOOL
ST. BEES SCHOOL

Saint Bees, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • do 40% smanjenje školarine i troškova smeštaja


Stipendija u iznosu od 40% školarine
St. Bees School škola je s preko 430 godina tradicije i jedna od najstarijih engleskih škola. Kroz program pod nazivom „Global Awareness“, svi učenici uče najbitnije životne veštine kako bi razvili samopouzdanje, veštine prezentacije, rešavanje problema i timski rad – nešto što mnoge škole ne pokrivaju u svom obrazovnom programu. Takođe, škola se ponosi jedinstvenim konceptom podučavanja matematike – spajanje akademskog britanskog kurikuluma sa zapadnjačkim i istočnjačkim načelima rada i učenja. Ova škola nudi stipendije koje mogu smanjiti troškove školarine i smeštaja u iznosu do 40%, a stipendije se dodeljuju učenicima s izvanrednim prosekom ocena te s posebnim rezultatima u području muzike, umetnosti, izvođačkih umetnosti, sporta te učenicima s interesom u području robotike, kodiranja i inženjerstva.


Academic Scholarships
Učenici mogu biti pozvani na zasebni prijemni ispit. 


Creative Arts Scholarships
Stipendije se dodeljuju izvanrednim učenicima u području muzike, umetnosti i izvođačkih umetnosti. 


Sports Scholarships
Stipendije se dodeljuju izvanrednim sportistima s jakim sportskim sposobnostima.  


Engineering Scholarships
Stipendije se dodeljuju učenicima s interesom u STEM području, posebno u području robotike, kodiranja i inženjeringa. 


The Full Circle Scholarship for exceptional students
Stipendija se dodeljuje samo jednom učeniku svake godine, s obzirom na to da je jedna od najvećih stipendija koje škola dodjeljuje. Iznos stipendije je 30% smanjenje školarine i dostupna je za međunarodne učenike. 

Saznaj više
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM

Portsmouth, Engleska

 • GCSE, A-levels, IB i Advanced Placement (AP) programi
 • do 8000 funti smanjenja školarine i troškova smeštaja


​ACS Cobham Colleges od 1986. do danas postala je jedna od vodećih međunarodnih IB srednjih škola u Velikoj Britaniji, nudeći učenicima iz više od 70 zemalja programe za stecanje srednjoškolske diplome prema britanskom kurikulumu, ali i programe za polaganje IB mature te napredni američki kurikulum Advanced Placement (AP) koji je koristan učenicima koji svoje obrazovanje žele nastaviti na američkim univerzitetima.


Premier International Award 

Premier International Award stipendija dostupna je svim učenicima koji se upišu u školu ACS Cobham International. U sklopu ove stipendije učenici mogu poslati besplatnu prijavu i ostvariti stipendiju u iznosu od 40% na cenu smeštaja (tzv. boarding fees) čime ostvaruju smanjenje školarine do 8000 funti. Više na linku.

Saznaj više
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP
OXFORD INTERNATIONAL EDUCATION GROUP

Oxford, Engleska

 • Članovi: D’Overbroeck’s College, Oxford International College i Oxford Sixth Form College


d’Overbroecks International School 

Friendship Ambassador Award (pre-IGCSE, IGCSE)
Stipendija se dodeljuje za programe pre-IGCSE i IGCSE u iznosu do 6000 funti. 
A-levels: najviše 25% školarine. Stipendije su dostupne za sledeća područja: akademsku, umetnost, pozorište, mediji, muzika, sport, tenis. Rok za prijavu: oktobar 2022.


Škola d’Overbroecks International School ima izvrsnu akademsku reputaciju i pogodna je za nezavisne, visoko motivisane i ambiciozne studente s ciljem prijavljivanja na prestižne univerzitete kao što su Oxford i Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds itd. Akademski nivo nastave, neslužbena prijateljska atmosfera, odnosi između učenika i nastavnika zasnovani na poverenju i aktivnom učešću učenika u procesu učenja su osnova dobrih rezultata na završnim ispitima. Škola d’Overbroecks nudi stipendiju Friendship Ambassador Award u iznosu do 6000 funti učenicima koji su primljeni na IGCSE/pre-IGCSE program i koji žele imati aktivnu ulogu u školskom životu. Stipendije ponuđene za program A-levels iznose do 25% sniženja školarine i dostupne su za sledeća područja: umetnost, pozorište, mediji, muzika, sport, tenis. Prijave se primaju do oktobra 2022.


Oxford International College

Oxford International College je selektivna privatna srednja škola. U ovoj školi učenici se pripremaju za studije na najboljim svetskim univerzitetima. Od 2019. godine škola se nalazi pri samom vrhu britanskih privatnih srednjih škola kad su u pitanju najbolji rezultati na završnim ispitima A-levels. Nastavljajući takve rezultate, od 2020. škola se nalazi u top 3 u istoj kategoriji.


Oxford International College svojim učenicima nudi otvorenu i podsticajnu okolinu u gradu koji je svetski poznat po akademskoj izvrsnosti već skoro 1000 godina. Škola nudi velikodušne stipendije nadarenim i izvrsnim učenicima. 


Stipendije
Škola dodeljuje stipendiju baziranu na akademskoj izvrsnosti u iznosu do 50% smanjenja iznosa školarine. Učenici polažu prijemne ispite za predmete koje žele polagati na A-levels, te se na osnovu rezultata ispita i uspešnosti na selekcijskom intervjuu donosi odluka o iznosu stipendije koja će se dodijeliti. 


Oxford Sixth Form Colleg

Osnovana 1988., Oxford Sixth Form College je jedna od vodećih škola za učenike od 15 do 19 godina. Ova privatna srednja škola nudi veliku fleksibilnost u poređenju s državnim školama s preko 20 školskih predmeta. Tokom godina su izgradili odličnu reputaciju pripreme učenika za završne ispite, a odabrane metode su slične onima na Cambridge i Oxford univerzitetima. Akademski pristup je neformalan i interaktivan. Savetovanje koje nude profesori i ostalo osoblje škole je fokusirano na individualne potrebe učenika i načine učenja. 


Stipendije
Dostupne su stipendije koje pokrivaju do 40% iznosa školarine za ambiciozne učenike u području medicine, stomatologije, veterine, inženjerstva, prava, umetnosti i ekonomije.


Svi aplikanti za stipendiju kojima engleski nije materinji jezik će obvezano polagati ispit engleskog jezika ili predati potvrdu o položenom IELTS Academic ispitu s ukupnim rezultatom od minimalno 6.5.


Što se tiče ispitivanja, potrebno je položiti ispite predmeta određenih prema učenikovoj željenoj karijeri – hemija, matematika, engleski jezik (pisanje eseja), projektni rad ili portfolio. Akademske stipendije se dodeljuju isključivo na temelju akademskog uspeha i potencijala. Ako su rezultati učenika izvrsni, učenik će imati intervju o čijem ishodu će zavisiti i finalna odluka o dodeljivanju stipendije.

Saznaj više
CATS COLLEGES
CATS COLLEGES

Cambridge, Canterbury i London, Engleska Boston, Massachusetts, SAD

 • GCSE, A-levels, IB i Foundation program
 • u potpunosti pokriven trošak školarine

 
Od osnivanja škole 1952., CATS Colleges postala je jedna od najinovativnijih i najuspešnijih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji i SAD-u.
Osoblje je iskusno u brizi i savetovanju međunarodnih učenika kako bi im pomogli da ispune pun potencijal unutar britanskog ili američkog obrazovnog sistema. CATS nudi srednjoškolske programe na 4 kampusa u Cambridgeu, Canterburyju, Londonu u Velikoj Britaniji i u Bostonu, Massachusettsu u SAD-u. Program i sami kampus su dizajnirani prema potrebama međunarodnih učenika. CATS učenici mogu birati između GCSE (prva dva razreda srednje škole), A-levels (zadnja dva razreda srednje škole), IB (međunarodno priznati International Baccalaureate) program i Foundation program.


Oxbridge Scholarship
Stipendija CATS College Oxbridge usmerena je prema izvrsnim učenicima koji su jaki kandidati za uspešnu prijavu na University of Oxford ili University of Cambridge. Ova stipendija je osmišljena kako bi omogućila obrazovanje u školi CATS Colleges učenicima koji to inače ne bi mogli priuštiti.


Iznos: dostupne su 3 stipendije koje u potpunosti pokrivaju trošak školarine i smeštaja.
Uslovi: Učenici ispunjavaju uslove ako se prijavljuju na jedan od tri britanska kampusa za A-levels ili IB program.

 
Ivy Scholarship
Ova stipendija je namenjena učenicima koji inače ne bi mogli priuštiti školovanje na CATS Academy u Bostonu. Takođe je namenjena učenicima koji su jaki kandidati za uspešnu prijavu na Ivy League fakultetima.


Uslovi: Kandidati za stipendiju se prijavljuju za minimalno dvogodišnje obrazovanje na CATS Academy u Bostonu. Stipendija u potpunosti pokriva trošak školarine, smeštaj i obroke.

Saznaj više
Abbey DLD Colleges
Abbey DLD Colleges

Cambridge, London i Manchester, Engleska

Od 1931. škola Abbey DLD Colleges je postala sinonim za kvalitetno obrazovanje, upis učenika na vrhunske univerzitete i bogate izvannastavne aktivnosti.  Grupacija Abbey DLD sastoji se od tri privatne srednje škole u Cambridgeu, Londonu i Manchesteru. 

Sve škole imaju sličan pristup i primenjuju iste principe podučavanja kako bi postigli glavni cilj za učenike - odabir najboljih studija s izvrsnim akademskim rezultatima. Učenici to postižu inovativnim metodama podučavanja prilagođenim njihovim individualnim potrebama. Nastava se održava u malim grupama s redovnim sprovođenjem ispita kako bi se procenio njihov napredak. Profesori su stručnjaci u svom području i sami su završili vrhunske fakultete te imaju veliko iskustvo u podučavanju prema britanskom kurikulumu.


Stipendije
Kroz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges nudi stipendije do 50% popusta na školarinu. Dva smera studija za koje se dodeljuju stipendije: Hume Pathway (fokus na ekonomiji i politici) i Faraday Pathway (naučni fokus).
Maksimalna vrednost stipendije će biti ponuđena učenicima s izvrsnim uspehom u prethodnoj školi i na prijemnim ispitima u Abbey DLD -u.

Uz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges nudi stipendije od 20-40% popusta na školarinu, zavisno od uspeha koji su učenici ostvarili na prijemnim ispitima. Ove se stipendije nude svim školama koje su deo Abbey DLD Colleges grupe.

Saznaj više
Kings Colleges
Kings Colleges

Bournemouthu, Londonu, Oxfordu i Brightonu, Engleska

Škola Kings Colleges jedna je od vodećih grupa međunarodnih škola u Velikoj Britaniji koja nudi specijalizovane programe za uspešnu integraciju u britanski obrazovni sistem i upis na elitne britanske univerzitete. Škola Kings Colleges sa svoja četiri kampusa u Bournemouthu, Londonu, Oxfordu i Brightonu pruža toplu i prijateljsku atmosferu, gde studenti zauzimaju centralno mesto i dobijaju podršku u svakoj fazi razvoja. Zbog toga ne čudi da preko 75% učenika bude primljeno na vrhunske univerzitete u Engleskoj i Škotskoj. Koledži nude akademske programe: GCSE (1 godina), GCSE (2 godine), A-levels (2 godine), ubrzani A-levels program  (1 godina), pripremna godina (1 godina).


Stipendije se dodeljuju u iznosu od najviše 50% popusta na školarinu za programe GCSE i A-levels. Stipendije se dodeljuju na osnovu akademske izvrsnosti te učenici moraju odraditi test engleskog jezika, priložiti svedočanstva zadnja dva razreda škole i prisustvovati intervjuu s predstavnikom škole. 


Posebna stipendija (približno 60%) se dodeljuje i EU studentima koji se odluče za program Foundation Year, odnosno za pripremnu godinu u oblasti prirodnih nauka, STEM-a i inženjerstva, prava, umetnosti i dizajna, te međunarodnog poslovanja. Ovaj program namenjen je učenicima 4. razreda ili onima koji su već završili srednjoškolsko obrazovanje, ali ne ispunjavaju uslove za direktan upis na željeni fakultet te ovu pripremnu godinu koriste kako bi poboljšali svoj engleski jezik i unapredili akademsko predznanje potrebno za upis na fakultet. 

Saznaj više
DUKES EDUCATION
DUKES EDUCATION

Cardiff, Wales; Folkestone, Rochester, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • Članovi: Cardiff Sixth Form College, Earlscliffe, Rochester Independent College
 • do 50% smanjenje školarine
   

Cardiff Sixth Form College 

Cardiff Sixth Form College smešten je u glavnom gradu Walesa, Cardiffu. Škola ima izvrsnu akademsku reputaciju i nalazi se na prvom mestu kad su u pitanju rezultati završnih ispita srednje škole u Velikoj Britaniji.


Glavni cilj je osigurati sigurno okruženje u kojem svaki učenik razvija svoj puni potencijal i najbolje rezultate. Škola se najviše ponosi akademskim razvojem svojih učenika koja su primljeni na neke od najpoželjnijih studija na najprestižnijim univerzitetima, poput Oxford-a i Cambridge-a. Dodatni programi  i profesionalno iskustvo koje učenici stiču tokom prakse su preduslovi za pravi odabir profesije i uspešne karijere.


Nastava se održava u malim grupama, a zagarantovani su individualni pristup i mnoge vanškolske aktivnosti. Tokom procesa učenja, učenici se savetuju kako efektivno koristiti vreme pripreme. Potrebno je steći veštine pregovaranja i kritičkog razmišljanja, pripreme za ispite, kako voditi beške i pisati sažetke, čitati i pamtiti. Na kraju svakog predmeta, učenici rešavaju preliminarne ispite, a teme su povezane s gradivom što doprinosi konačnom uspehu.


Učenici starosti od 15 do 18 godina iz preko 40 zemalja pohađaju IGCSE (prva dva razreda srednje škole) i A-levels (zadnja dva razreda srednje škole) program.

Stipendije
Stipendija do 50% smanjenja školarine je dostupna za međunarodne učenike te se dodeljuje na osnovu akademske izvrsnosti.  


S obzirom na to da je Cardiff Sixth Form College jedna od selektivnih škola, proces prijave za stipendiju uključuje prijemne ispite te se i to uzima u obzir, kao  i akademski rezultat koje je učenik imao do vremena prijave, te potrebne diplome i certifikati. 


Učenici će biti pozvani na intervju, te će biti potrebno položiti 4 ispita za predmete koje bi želeli učiti na A-levels. Takođe je potreban IELTS certifikat.
 

Rochester Independent College  

Rochester Independent College jedan je od najboljih privatnih internata u Engleskoj koja priprema svoje učenike za najbolje univerzitete i  profesije. Škola se specijalizovala za pripremu učenika u području matematike, nauke te kreativnih i vizualnih umetnosti tako da bez obzira da li učenik želi biti doktor, reditelj, naučnik ili umetnik biće okružen učenicima koji dele njegove interese.


Zbog povezanosti s grupacijom Dukes Education, Rochester Independent College ima najbolje pripreme za učenike koji se prijavljuju na Oxford, Cambridge, univerzitete Russel Grupe, Ivy Leaguea ili za medicinu, stomatologiju i druge srodne studije.


Učenici ne nose uniforme, a odnos s profesorima je prijateljski. Prosečni broj učenika u grupi je 8. Profesori su iskusni i razumeju tinejdžere, stoga je ova škola odlična alternativa tradicionalnom načinu podučavanja.


Stipendija
Mali broj stipendija se dodeljuje uspešnim i nadarenim učenicima koji inače ne bi imali priliku da pohađaju školu kao Rochester Independent College.


Stipendija za umetnost i dizajn dodeljuje se na osnovu prezentacije portfolija, ispita crtanja i intervjua. Učenici mogu pokazati talenat u jednom od navedenih područja: umetnost, grafički dizajn, fotografija ili 3D dizajn.


Stipendije do 20% smanjenja školarine dodeljuju se u sledećim područjima:

 • matematika i prirodne nauke;
 • društvene nauke;
 • film i mediji;
 • kreativne i izvođačke umetnosti.

Ralph Steadman stipendija za umetnosti i dizajn
Ralph Steadman stipendija za umetnosti i dizajn je dvogodišnja stipendija za program A-levels namenjena učenicima koji polažu min. 3 A-levels predmeta od kojih jedan predmet mora biti  u području vizuelnih umetnosti. Stipendija pokriva 100% troškova školarine i smeštaja te je stvorena za sve prijave primljene do marta 2022. godine.
 

St. Andrews College, Cambridge 

Škola St. Andrew's College Cambridge (jedna od školi obrazovne grupe Dukes) nudi britanskim i međunarodnim studentima mogućnost studiranja u centru grada Cambridgea, u blizini prestižnih fakulteta. Fakultet se ponosi svojim akademskim osobljem, koje je predano pomaganju studentima u postizanju njihovih ličnih i akademskih ciljeva te nudi i dodatnu podršku učenicima koji se žele prijaviti na vrhunske univerzitete (Oxford/Cambridge). Škola nudi širok raspon programa kao što su GCSE i A-levels, te pripremnu godinu (Foundation Year) za učenike koji žele studirati u području kao što su: arhitektura, inženjerstvo, poslovanje, pravo, međunarodni odnosi, humanističke nauke, umetnost, mediji, itd. 


Škola St. Andrew’s College, Cambridge nudi stipendije u iznosu od 75% popusta na godišnju školarinu učenicima koji pohađaju program A-levels, te do 35% popusta na godišnju školarinu učenicima koji pohađaju GCSE program ili pripremnu godinu (Foundation Year). 

Saznaj više
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL

Taunton, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • do 25% smanjenje školarine


Međunarodna škola Taunton ponosi se svojom dugom tradicijom od preko 100 godina obrazovanja međunarodnih studenata, kao i kvalitetnim programima koji pokrivaju pregršt obrazovnih puteva kojima učenici mogu krenuti.


Inspirativan koncept obrazovanja u školi Taunton teško je ne primetiti – školskim hodnicima mogu se videti i čuti filozofske rasprave, debate, muzičke probe, pozorišne predstave,  oživljavanje istorijskih bitki kroz glumu na času istorije, lansiranje raketa na predmetima poput dizajna i tehnologije.


Misija škole je izazvati, podstaknuti i omogućiti učenicima uspeh u budućem obrazovanju i karijeri. Dobrobit učenika je u središtu delovanja škole te se sve odluke temelje na njihovim ambicijama i željama. Naglasak se stavlja na pripremanje učenika na život izvan škole i dinamičnu svakodnevicu, te funkcionisanje u multikulturalnoj sredini, što se postiže kvalitetnim obrazovnim programom, te inovativnim pristupom koji je usmeren na globalno. Taunton School International smatra kako je uravnoteženo obrazovanje ključno za celoviti razvoj mladih ljudi, te da se ljubav prema učenju koju usade učenicima zadržava kroz njihov celi život.


Stipendije
Program stipendiranja dostupan je za sve učenike starosti od 14 do 18 godina s posebnim intelektualnim, umetničkim, muzičkim ili sportskim talentom. Krajnji rok za prijave je 30. jun ove godine, a savet je da se učenici za iste prijave što pre budući da je broj ograničen na deset stipendija. Kako bi se prijavili za stipendiju, kandidati moraju položiti test engleskog jezika i predati tekst od 300 do 500 reči u kojem opisuju zašto baš oni zaslužuju stipendiju škole Taunton.

Saznaj više
DAVID GAME COLLEGE
DAVID GAME COLLEGE

London, Engleska

GCSE, A-levels, Univeristy Foundation Programme


Studenti kojima je potrebna Tier 4 viza mogu se uzeti u obzir samo za delimične stipendije. Da biste se prijavili za upis u septembru 2022., potrebno je sledeće: 

 • Popunjen obrazac za prijavu
 • Kopija pasoša
 • Kopija vašeg školskog izveštaja za školsku 2020-21 i 2021-22 (prevedeno na engleski)
 • Kopija vašeg UKVI IELTS ili IELTS sertifikata (ako ste polagali ovaj ispit, nije uvek potreban)
 • Kopija drugih kvalifikacija koje ste stekli (prevedeno na engleski)
 • Sažeta lična izjava koja pokriva: kurs i predmete koje želite da studirate na David Game College-u, zašto želite da studirate ovaj kurs i predmete, zašto konkretno želite da studirate na David Game College-u, šta želite da radite nakon završetka kursa.


Po prijemu gore navedenih dokumenata, šef prijemnog odeljenja će organizovati intervju ili Skype intervju.

Saznaj više

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽITE KONSULTACIJU

Popunite formular i zakažite termin za konsultacije kod našeg obrazovnog savetnika.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.