MBA ili EMBA?

16.04.2021

Da li će se studenti odlučiti za MBA ili EMBA (Executive MBA / izvršni MBA)?


Da li će se studenti odlučiti za MBA ili EMBA (Executive MBA / izvršni MBA) pre svega zavisi od okolnosti u kojima su. Iako ne postoji čvrsto pravilo, kandidati za EMBA imaju tendenciju da budu stariji i nastoje da svoje postojeće znanje obogate, dok su kandidati za MBA obično u ranijoj fazi karijere i zbog toga se možda više fokusiraju na zaokruživanje svojih veština i istraživanje novih mogućnosti za karijeru.

Glavna razlika između tradicionalnih MBA programa sa punim radnim vremenom i izvršnih MBA programa je ta što se EMBA diplome pohađaju skraćeno. To ima značajne finansijske implikacije, jer studenti EMBA mogu da zarade redovnu platu tokom studija i ne snose iste troškove povezane sa stalnim studiranjem kao redovni studenti, koji će možda morati da se presele na drugu lokaciju na svoj MBA program.

Tradicionalno, mnogim kandidatima za EMBA većinu ili celokupnu nastavu u programu pokriva poslodavac, jer je ovaj oblik sponzorstva viđen kao vredna investicija za obuku menadžera koji bi potom mogli da primene novostečene veštine u svom radu. Iako se ovaj oblik sponzorstva nastavlja, poslednjih godina sve je više učenika koji samofinansiraju svoje EMBA studije, a to znači da više škola sada nudi EMBA stipendije. Oni studenti koji se finansiraju od kompanije možda će morati da se obavežu za kompaniju na nekoliko godina nakon završetka studija.

MBA studenti sa punim redovnim vremenom studiranja se u većini samofinansiraju, a većina kohorte sadrži samo mali deo sponzorisanih studenata. Stoga postoji širok spektar stipendija dostupnih studentima putem privatnih kompanija i organizacija, kao i samih škola.

Veliki deo suštinske nagrade bilo kog programa povezan je sa životnim stilom i mrežom kojom se studenti povezuju tokom studija. Umrežavanje je posebno važno u EMBA programima, u kojima se naglašava bliža interakcija unutar manjih grupa, kao i sa bivšim studentima. Tradicionalni MBA program nudi više impresivnog studentskog iskustva. Stalni život u, ili u blizini, kampusa znači da studenti imaju više mogućnosti da se bave vannastavnim aktivnostima.

Uz lokaciju u kampusa, mnoge vodeće institucije nude studentima sticanje zaista globalne perspektive i iskustva na najuticajnijim tržištima. Studirajući zajedno sa studentima iz različitih nacionalnosti, diplomiraju sa već uspostavljenom globalnom mrežom tokom samih studija.

Putem opcije “Global Campus Rotation”, koju možete pronaći u nekim institucijama, možete odabrati jedan kampus za svoju bazu i proučite osnovni program, a zatim imate mogućnost polaganja izbornih predmeta u bilo kom ili svim ostalim kampusima, kao i na specijalnim seminarima u gradovima širom sveta, tako da svoje međunarodno iskustvo možete prilagoditi svojim ličnim ciljevima.

Bilo da se odlučite za MBA ili EMBA program ono što možete očekivati je stepen koji je dovoljno fleksibilan da se prilagodi brzo promenljivom poslovnom okruženju. Izvođenje, sadržaj i ishodi svakog kursa su relevantni za trenutnu klimu i usredsređeni na ono što možete, a ne samo na ono što znate. Rešavanje problema i prevazilaženje izazova je ono što studenti rade cele godine, svake godine. Oba programa okupljaju kreativne, otvorene ljude iz celog sveta da rade, a ne samo da ga proučavaju, tako da kada diplomiraju spremni su na sve izazove. Sada je ovo relevantnije nego ikad.

Oni koji odaberu Ujedinjeno Kraljevstvo kao lokaciju mogu da ostanu dve godine nakon diplomiranja. Nova opcija „Graduate Immigration Route” vlade Velike Britanije otvorena je za sve međunarodne studente sa važećom studentskom vizom i omogućava diplomcima da ostanu u Velikoj Britaniji do dve godine, da rade ili traže posao bilo kog nivoa, tako da sada možete studirati na vodećoj evropskoj finansijskoj, kreativnoj i startup lokaciji, i iskoristiti sve mogućnosti za posao nakon što diplomirate.

Zanimaju vas prednosti MBA diplome za nadogradnju vaše karijere? Besplatno se prijavite za online događaj 28. aprila u organizaciji jedne od najboljih poslovnih škola “Hult Busines School”. Razgovarajte sa predstavnicima Hult poslovne škole i naučite kako možete poboljšati svoju karijeru sa MBA diplomom u “Hult Business School”.

ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE

Ključne reči:
studiranje u inostranstvu

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.